Su Arıtma Cihazında Kullanılan Filtreler
Su arıtma cihazında kullanılan filtreler kullanım amaçlarına göre değişkenlik göstermektedir. Şebekeden gelen sular bölgelere göre değişkenlik göstermektedir. Kimi bölgelerde kireç fazlayken kimi bölgelerde tortu veya çamur fazla olabiliyor. İşte bu nedenle her eve ya da iş yerine alınan su arıtma cihazı aynı filtreleri içermez. Filtrelerine göre su arıtma cihazları farklılık gösterir. Ayrıca yapısı itibari ile pompalı ve pompasız olmak üzere su arıtma cihazı birbirinden ayrılır. Pompalı ve pompasız su arıtma cihazları da tamamen belirlenen ihtiyaca yönelik satışı yapılmaktadır.

Su Arıtma Cihazı 5’li Filtreler
Su arıtma cihazında fiyatına göre filtre sayısı kullanılır. Firmanın tercihine göre 3 lü veya 5 li filtre seti kullanılır. 5 li filtre setlerinde genellik 3 adet temizleyici filtre 2 adet de suyun tatlandırılması için filtre kullanılır. Bu 5 li filtreleri su arıtma cihazları genelde kapalı kasa su arıtma cihazı olur. 3 lü filtreli su arıtma cihazları da kapalı kasa olabilir. Fakat 3 lü filtreler tesisat tipi su arıtma cihazlarında da kullanılıyor. Yani açık kasa olup, direkt tesisata bağlanan housing tipi su arıtma cihazlarıdır.İhtiyacınıza göre 3 lü veya 5 li filtrelere sahip su arıtma cihazı satın alabilirsiniz.
Su arıtma konusunda cihaz alırken gerçekten bir çok konuya ve varyasyona dikkat etmeniz gerekir. Çünkü alacağınız cihazı yıllarca kullanacak ve sadece bakımlarını yapacaksınız. Bu nedenle uzun ömürlü, suyu iyi arıtıp, iyi tatlandıran bir cihaz almalısınız. Su arıtma cihazı alırken dikkat edilmesi gerekenler isimli makalemizden bu bilgileri edinebilirsiniz.
Su arıtma cihazlarına reçine,spun,karbon,sediment,membran,alkalin vs. şeklinde bir çok filtre takılır. Boyutlarına ve özelliklerine bu filtreler değişkenlik gösterebilir. Su arıtma cihazınıza en uygun olan filtreyi satın alabilir ve çok az tesisat bilginiz varsa, kendiniz de takabilirsiniz.Su arıtma cihazında bulunan filtreleri senede bir kez değiştirmeniz yeterli olacaktır. 1 sene geçtikten sonra hala filtrelerinizi değiştirmezseniz, suyunuzun tadında farklılık olduğunu anlayacaksınız. Çünkü filtreleriniz kirlendiği için görevini eskisi gibi yerine getiremiyor olacaktır. Bu nedenle su arıtma cihazında filtre bakımı olmazsa olmaz bir iştir. Filtre değişimi için teknik servise ihtiyaç duymazsınız. Biraz ilginiz varsa, kendiniz de takabilir ya da kullanım kılavuzundan bakarak, filtrelerinizi su arıtma cihazınıza takabilirsiniz.
Su arıtma cihazını ben çok komplike birşey sanıyordum. İçini açıp baktım daha doğrusu dış plastiğini söktüm. Filtreden başka birşey yok içinde. Yani bütün iş filtre kalanı ambalaj. Filtreleri almadan önce bu yazıdan bir ön bilgi edindim.Teşekkürler.
Su arıtma cihazlarında en önemli parçalar dediğiniz gibi filtrelerdir.
Teşekkürler.
Su arıtma cihazlarının filtreleri hakkında biraz bili topluyordum ki makalenizi gördüm. Kurumsal firmaların böyle bilgilendirici yazıları paylaşması güzel oluyor. Bu sayede firmayı arayıp bilgi almak zorunda kalmıyoruz herşey yazıyo burada zaten.
Fikirleriniz için teşekkürler.
Bu kullanılan filtrelerin ömürleri için her sitede farklı bir şey yazıyor. Ben tahmini olarak 1 yıl olmalı diye düşünüyordum. Çünkü 1 yılı aşınca aşırı kirli oluyor filtreler. Siz de yılda bir kez değiştirin deyince iyice ikna oldum.
Su arıtma cihazlarının filtre ömürleri genellikle 1 yıldır. 1 yılı geçirmeyecek şekilde bakımlarınızı yapabilirsiniz.
Teşekkürler.
Geri bildirim: Ev Tipi Su Arıtma Cihazı | Su Arıtma Sistemleri - Mayer Su Arıtma
Geri bildirim: Kireçli Sulara Özel Silifoz Filtre | Su Arıtma Sistemleri - Mayer Su Arıtma
Geri bildirim: Çocuğunuz Sağlıklı Su İçiyor mu ? | Su Arıtma Sistemleri - Mayer Su Arıtma
Burada yazmış olduğunuz filtrelerin bir çoğu benim cihazımda da var. Ne işe yaradıklarını ve ne amaçla kullanıldıklarını öğrenmek benim için iyi oldu, teşekkürler.
Geri bildirim: Evinizdeki Tehlike Şebeke Suyu | Su Arıtma Sistemleri - Mayer Su Arıtma
Geri bildirim: Aktif Karbon Filtre Nedir ? Ne İşe Yarar ? | Su Arıtma Sistemleri - Mayer Su Arıtma
Bizim su arıtma cihazından 6 tane filtre var bir bakayım dedim bu filtreler ne işe yarıyor. Hepsinin ne işe yaradığını ve niye kullanıldığını kavradım.